"Wie had gedacht dat de strijkplank van Club Brugge zou uitgroeien tot een vliegende vleugelspeler?"

14 februari 2018 14:02

Weinig Belgische spelers die zich de voorbije jaren zo verrassend sterk heeft ontwikkeld als Thomas Meunier. Van Virton over Club Brugge naar PSG en ook bij de Rode Duivels is de flankverdediger een belangrijke pion geworden. Ook Jan Mulder staat stil bij de opmars van de 26-jarige Ardennees.

"Wie had gedacht dat de strijkplank van Club Brugge ooit zou uitgroeien tot een vliegende vleugelspeler en zelfs goalgetter van het sterrenensemble in Parijs? Hij is ook niet meer weg te denken uit het elftal van de Rode Duivels", laat de ex-spits van Anderlecht optekenen in zijn column voor Humo.

Wervelwind

"Oud-president van Frankrijk Nicolas Sarkozy zei onlangs in een televisieprogramma: `Meunier wordt de komende jaren een der beste flankspelers ter wereld.' Als je eenmaal de schoonheid hebt herkend, is het dubbelop genieten. De strijkplank blijkt een wervelwind te zijn. Ja, samen met De Bruyne en Hazard wordt Meunier straks het belangrijkste wapen van de Rode Duivels tijdens hun gooi naar de wereldtitel, ik ben dat volledig met Sarkozy eens", klinkt het lyrisch.

Glenn Bogaert

Champions League \\ PSG \\ Real Madrid
 
 
Reacties.