Dries Mertens, God in Napels: "Status van Maradona zal hij niet bereiken, maar maakt wel goals waarvan ik denk dat ze onmogelijk zijn"

15 februari 2018 22:00

Geen Dries Mertens vanavond bij Napoli in de Europa League, een serieus gemis voor de Italiaanse topclub en titelkandidaat. Met 15 goals in 24 matchen is onze kleine landgenoot ook dit seizoen weer een van de grote mannen in de Serie A. En ook de Belgische analisten zijn onder de indruk.

"De status van Diego Maradona zal hij niet bereiken, dat kan toch niet. Dries maakt echter wel doelpunten waarvan ik denk dat ze bijna onmogelijk zijn", laat Wesley Sonck optekenen bij Canvas. "Hij trapt vanuit een bepaalde hoek en je denkt dat dát echt de enige optie en die ballen gaan binnen."

Technisch perfect

De ex-spits van RC Genk, Ajax en Club Brugge gelooft soms zijn eigen ogen niet: "Ik kan mij een recent doelpunt herinneren, een chip over de doelman. Dat was van zó dichtbij, het is echt verschrikkelijk moeilijk om vanuit die positie te scoren, maar hij doet het wel. Het is technisch allemaal zo perfect uitgevoerd."

Ook Gert Verheyen is lovend voor 'Driesje': "Hij zal inderdaad niet helemaal dezelfde status afdwingen als Maradona, maar op basis van zijn cijfers en manier van spelen kan hij wel ontzettend belangrijk zijn voor Napoli. Stel dat ze straks kampioen kunnen worden en hij heeft op het einde van het seizoen 20 of meer goals gemaakt dan ben je toch de man in Napels."

Glenn Bogaert

Europa League \\ Napoli \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.