Hein komt met statement over Deschacht: "We konden niet meer normaal werken, beslissing is genomen in samenspraak met spelers"

15 februari 2018 13:30

Alle ogen waren vandaag gericht op de persconferentie van Hein Vanhaezebrouck, maar de RSCA-coach wilde opvallend genoeg geen vragen beantwoorden over Olivier Deschacht. Wel pakte hij zelf uit met een opmerkelijks statement over de naar de B-kern verwezen verdediger.

Hein haalde dadelijk een papiertje uit zijn zak. "Ik wil eerst en vooral benadrukken dat er geen probleem is tussen Vanhaezebrouck en Deschacht, dat is er ook nooit geweest. Onder mijn hoede heeft hij 80% van de matchen gespeeld, wat bij mijn voorganger niet het geval was en toen werd hij ook naar de B-kern verwezen. Ik heb hem zelfs gesteund tijdens een andere netelige kwestie, die van de gokaffaire."

Speciale status

De trainer van Anderlecht benadrukt ook dat de beslissing om Deschacht naar de B-kern te verwijzen niet makkelijk was: "We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Het is ook niet mijn gewoonte om spelers naar de B-kern te sturen. Hij speelt al heel wat jaren bij Anderlecht en heeft een speciale status. We hebben ook geen overschot aan spelers en zeker niet aan verdedigers, we doen dus eigenlijk onszelf pijn."

Hoe is dat opmerkelijke besluit dan wel tot stand gekomen? "We waren niet meer in staat om normaal te functioneren en te werken met de spelersgroep. De beslissing is dan ook genomen in samenspraak met de spelers, de technische staf en Olivier zelf. Het is zeker niet onze bedoeling om één slachtoffer te zoeken en zo een schokeffect te ontketenen."

Positieve dynamiek

Vanhaezebrouck voegde er nog aan toe: "We hadden dit trouwens ook gedaan als we los op kop hadden gestaan met 10 punten voorsprong. Deze beslissing is er ook eentje van onbepaalde duur. Het is niet omdat we in een lastig parket zitten dat we alles zomaar moeten laten gebeuren. We willen een positieve dynamiek creëren en als we de rangen niet sluiten dan geraken we nooit uit deze penibele situatie."

Johan Walckiers - Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.