Deschacht geeft meer uitleg en denkt aan stoppen: "Als ik niet speel, kan ik mijn ontgoocheling maar moeilijk verbergen"

15 februari 2018 06:59

Olivier Deschacht kreeg gisteren van Herman Van Holsbeeck te horen dat hij teruggezet wordt naar de U21 van Emilio Ferrera. Het is echter nog niet zeker of hij dat wil doen en hij denkt na over gewoon stoppen, hoorde men in zijn entourage.

Deschacht reageerde zelf bij La Dernière Heure. "Het probleem is dat ik niet kan relativeren. Ik was erg ontgoocheld dat ik zaterdag in Oostende op de bank zat. Ik voelde me het enige slachtoffer van het gelijkspel tegen KV Mechelen. Ja, ik weet het: op mijn leeftijd zou ik dat soort beslissingen moeten kunnen aanvaarden, maar ja..."

Na de match in Oostende trok Hein Vanhaezebrouck van leer tegen zijn anciens. En daarbij viseerde hij in het bijzonder Deschacht. Na Mechelen weigerde hij ook naar de Gouden Schoen te gaan. En dat zou zijn slechte houding illustreren. "Dat verhaal is correct", geeft hij toe. "Eigenlijk zou ik gewoon wat meer Timmy Simons moeten zijn."

De knop omdraaien, dat kan ik niet

Maar dat zit niet in de aard van het beestje. "Ik slaag daar niet in. Ik ben ambitieus en wil zo veel mogelijk spelen. Ik heb echt al gevochten voor deze ploeg en voor deze coach. En als ik niet speel, kan ik mijn ontgoocheling maar moeilijk verbergen. Dan zet ik me in een hoekje te kniezen en slaag ik er niet in de knop om te draaien. Zo ben ik altijd geweest."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.