STVV gooit de handdoek nog niet: "Maar nu niet denken dat we het tegen dit Anderlecht even gaan klaren"

15 februari 2018 12:32

STVV zag de kloof met de top zes oplopen tot vier punten na het verlies tegen AA Gent. Een serieuze bres om te dichten op vier wedstrijden tijd. Maar Steven De Petter gooit de handdoek nog niet. Vrijdag wacht Anderlecht, een ploeg in crisis...

Kapitein Steven De Petter baalde na het verlies in Gent. "Zeker omdat het ook anders had kunnen lopen. We hadden de 1-1 moeten maken. En na die lichte rode kaart begin tweede helft was het helemaal over. Maar we moeten ook niet zeggen dat we het enkel daar verspeeld zouden hebben", aldus De Petter.

Ontgoocheling

Niet dat hij de handdoek al werpt, verre van zelfs. "Zolang de kans er is, zullen we er voor blijven gaan. Het is en blijft voetbal. Andere seizoenen had ik misschien gezegd dat het voorbij was, maar in deze rare competitie... Er zijn nog zoveel ploegen die erop hopen. Daarom ook dat ik niet wil zeggen dat het voorbij is. Je kan er geen lijn op trekken."

STVV had lang een mooie stek beet, maar liet het de laatste weken wat hangen. "Ik zou toch ontgoocheld zijn ja... Je weet dat je een goed seizoen aan het draaien bent, dan wil je daar ook de bekroning voor. Niet dat ons seizoen anders mislukt is, maar je wil toch altijd het hoogste."

Geen onderschatting

En vrijdag ligt er een kans om nog eens een zege te halen, want geef toe: wie heeft er nog schrik van Anderlecht? "Daar wil ik niet in meegaan. Dan zijn ze het gevaarlijkst. Ik weet dat de resultaten niet goed zijn bij hen, maar zo'n topploeg kan het op elk moment weer beginnen draaien."

"Daar moet je alert voor zijn. Want ze hebben toch spelers met kwaliteiten. We mogen zeker niet denken dat het gemakkelijk gaat worden. Zo van: we gaan dat hier efkes klaren. Maar we hebben eerder op Stayen al goeie matchen gespeeld tegen Anderlecht, zelfs toen het bij hen goed liep."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.