Wat een compliment! "Als ik ze zou moeten rangschikken, kies ik eerst voor De Bruyne en dan pas voor Giggs, Scholes en Beckham"

15 februari 2018 15:55

Kevin De Bruyne wordt tegenwoordig door zowat iedereen bewierookt. Terecht natuurlijk en ook enkele bekende ex-spelers van grote rivaal Manchester United vinden onze 26-jarige Rode Duivel indrukwekkend. Vooral zijn splijtende passes en puntgave traptechniek krijgt veel lof.

Op de officiële website van de Engelse Premier League mogen ex-spits Michael Owen - die een verleden heeft bij Liverpool, Real en Man United - en Owen Hargreaves (ex-Bayern en Man United) hun mening geven over 'KDB'. De strateeg van Man City doorstaat zelfs met glans de vergelijking met enkele van de meest impressionante passeurs uit de Premier League.

Niet zoals Kevin

Paul Scholes, David Beckham, Ryan Giggs? De Bruyne rules: "Beckham had een fantastische vrije trap in de voeten, maar beschikte niet over de vista en kwaliteiten van Kevin. Paul Scholes? Die had een formidabel spelinzicht en kon er zo een mannetje uitpikken. Giggs zijn lange ballen waren dan weer niet van het niveau van die van De Bruyne."

Michael Owen is formeel: "Als ik ze op volgorde moet zetten dan is Kevin De Bruyne mijn nummer één. Daarna komen Scholes, Giggs en Beckham." Owen Hargreaves vult aan: "We hebben het hier over de grootste spelers uit de geschiedenis van de Premier League. Dat we Kevin nu al in dat rijtje plaatsen, bewijst dat hij schitterend bezig is."

Glenn Bogaert

Champions League \\ Manchester City
 
 
Reacties.