Inbreng Meunier zorgt voor commotie in Frankrijk, coach Emery mag het uitleggen

15 februari 2018 08:02

De wissel bij bovenstaande foto heeft in Frankrijk nogal wat voor commotie gezorgd. Bij een 1-1-stand tussen Real Madrid en PSG haalde coach Unal Emery aanvaller Edinson Cavani naar de kant voor Rode Duivel Thomas Meunier. En dat liep niet zo goed af...

Niet dat het (helemaal) de schuld van Meunier was, maar de Franse pers hekelde de beslissing om verdedigender te gaan spelen. Real kon zo uitlopen naar 3-1 en Emery had de boter gegeten. "Met Meunier op het veld hadden we de rechterflank onder controle. Hier hadden we ook op getraind", verdedigde Emery zich.

"De 3-1 is geen correcte weergave van het spelbeeld", vervolgde Emery, die heel wat vragen kreeg over de wissel. Hij wees echter ook naar de scheidsrechter. "We kregen geen strafschop na hands van Ramos en kregen we onterechte gele kaarten."

"Alles wordt beslist door kleine details en ik denk dat we een beter resultaat hadden verdiend. Maar we moeten optimistisch blijven voor de terugwedstrijd. Ik geloof erin dat we Real nog kunnen kloppen."

Johan Walckiers

Champions League \\ PSG \\ Real Madrid
 
 
Reacties.