Het debuut van Bongonda: "Wil hier geen deel uitmaken van het decor"

16 februari 2018 16:30

"We gaan nog van hem verschieten", aldus Francky Dury. En zie: het debuut van Theo Bongonda is ondertussen gemaakt bij Zulte Waregem. Maar hoe keek de youngster daar zelf op terug?

"Theo Bongonda? Die miste wedstrijdritme. Je ziet hem wel een paar flitsen hebben, op zijn eerste meters is hij rap en daar moeten we gebruik van maken. Zo was er ook die strafschop", waren de ploegmaats positief over het debuut van Bongonda na de match in Genk.

"Ach, het is al zolang geleden dat ik niet meer weet wanneer mijn laatste wedstrijd was die ik speelde door de hel die ik heb beleefd in Turkije. Ik was ziek, ik heb op één been moeten spelen, dus ik ben op zich wel tevreden van mijn prestatie al is het resultaat teleurstellend."

Geen decor

"Ik ben hier niet om deel uit te maken van het decor, ik wil spelen en belangrijk zijn. Dat ik die penalty kan uitlokken is een eerste stap daarin. Ik ben naar hier gekomen om de ploeg te helpen en te ondersteunen de komende vijf maanden. Ook al is dat in play-off 2. Ik wil er het beste van maken en denk niet aan de toekomst."

"Fysiek viel het eigenlijk nog wel mee. Zoveel moeite had ik niet met het ritme. Vlak voor mijn wissel begon het wel minder te worden, maar daarvoor had ik niet zoveel problemen gehad."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.