Legear heeft boodschap voor fans die hem bekogelden: "Dit is even slecht, maar binnen twee jaar zijn ze weer kampioen"

16 februari 2018 23:31

Extra pijnlijk voor Anderlecht: de beste man op het veld was een ex-speler van hen. Jonathan Legear deed Anderlecht veel pijn: balvast, diepgang en slim voetballend, hij deed het allemaal. Maar hij had ook een boodschap voor zijn ex-club: "Binnen twee jaar zijn ze weer kampioen."

Ondanks dat hij bij een hoekschop bekogeld werd met bier en andere voorwerpen was Legear niet haatdragend na de match. "Na 70 jaar dynastie Vanden Stock is dit een moeilijke periode voor Anderlecht. Maar dat is van voorbijgaande aard. Dit is nu pijnlijk voor de fans, maar ze komen er weer bovenop."

"Dit seizoen misschien niet meer. Als je ziet hoeveel jongeren er in de wedstrijdselectie zaten... Dat is nog nooit gebeurd bij Anderlecht. Maar na dit seizoen zal er wel het één en ander rechtgezet worden. En binnen twee jaar zijn ze weer kampioen, zeker van!"

Legear kon de verwensingen van de fans trouwens wel plaatsen. "Dat hoort bij het spelletje", grijnsde hij. "Wat ik gaan teruggeven ben? Ik dacht die man iets liet vallen", zei hij met een vette knipoog.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.