Legear over zijn verleden aan de Belgische top: "Ook al kleurt mijn hart rood, ik zal nooit op Anderlecht spuwen"

16 februari 2018 16:50

STVV en Anderlecht openen vrijdagavond de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League. Een speciale ontmoeting voor Pieter Gerkens, maar ook voor Jonathan Legear.

Legear debuteerde voor STVV op het veld van Anderlecht. Met een goal en een assist had de vleugelaanvaller toen een belangrijk aandeel in de 2-3-zege. De Luikenaar werd bij zijn terugkeer naar het Astridpark uitgefloten.

"Ik had die dag een betere ontvangst verwacht van de Anderlecht-supporters", blikt Legear terug in La Dernière Heure. "Applaus had ik niet verwacht vanwege mijn verleden bij Standard, maar ook geen gefluit."

Zeven jaar bij Anderlecht

"Ik heb er zeven jaar van mijn carrière doorgebracht. Ik denk dat mijn periode toch meer betekende dan dat. Als ze niet hadden gefloten, had ik mijn doelpunt ook niet gevierd."

Ondanks het incident zal Legear geen slecht woord over de Belgische recordkampioen zeggen. "Ook al kleurt mijn hart rood, ik zal nooit op Anderlecht spuwen. Ik heb er een geweldige tijd beleefd en ben Herman Van Holsbeeck dankbaar voor de hulp die hij me bood in mijn carrière."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.