Vercauteren strijkt astronomische bonus op indien hij Cercle naar 1A loodst, som komt in de buurt van wat Leko en Vanhaezebrouck kunnen verdienen

16 februari 2018 07:28

Cercle Brugge ligt in pole position om de tweede periodetitel binnen te halen die recht geeft op een rechtstreeks duel met eerste periodekampioen Beerschot Wilrijk. De winnaar van de finale promoveert naar de Jupiler Pro League.

Een eventuele promotie van Cercle Brugge zou ook huidig coach Frank Vercauteren geen windeieren leggen. De oefenmeester strijkt namelijk 500.000 euro op indien hij de Vereniging naar eerste klasse loodst, aldus Het Laatste Nieuws. AS Monaco wil zijn satellietclub absoluut laten stijgen.

Om een idee te geven: Wim De Decker verdiende een jaar geleden een tiende van dat bedrag om Antwerp weer naar de JPL te brengen. Een bonus van 500.000 euro komt in de buurt wat Ivan Leko (Club Brugge) en Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht) kunnen opstrijken bij een Belgische landstitel. Bij de twee topclubs ligt de premie tussen de 500.000 en 1 miljoen euro.

De spelers van Cercle strijken bij een eventuele promotie een pak minder geld op. De bonus zou schommelen rond de 20.000 euro.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.