Herman Brusselmans houdt mooi en vurig pleidooi voor Deschacht: "Die gast wil gewoon winnen" en "Hij heeft het recht om zijn mond open te doen"

17 februari 2018 12:30

De fans van Anderlecht lieten zich gisteravond opmerken met steunbetuigingen aan het adres van Olivier Deschacht en ook Herman Brusselmans neemt het op voor de naar de B-kern verwezen verdediger van paars-wit. Hij snapt hoegenaamd niet waarom de 37-jarige ancien zo zwaar wordt aangepakt.

"Ik ken Olivier redelijk goed, maar het is toch ook dubbel hé. Er moet een leider zijn in een ploeg en ik zeg niet dat hij per se een leider is, maar hij werpt zich toch zo op. 'Oli' is 37 jaar en heeft 20 jaar Anderlecht achter de rug. Als er dan eens iemand zijn mond opendoet die eigenlijk een soort leiderschap op zich neemt, wordt hij naar de B-kern gestuurd", aldus de schrijver en voetbalanalist bij 'Play Sports'.

Recht van spreken

"We kennen Deschacht goed genoeg als iemand die wil winnen, die gast wil gewoon winnen. Je kunt gerust zeggen: Deschacht is nooit een wereldspeler geweest, maar hij heeft wel rond de 600 matchen in het shirt van Anderlecht gespeeld en heeft het recht om zijn mond open te doen en eens te zeggen tegen de trainer, het bestuur en de spelers dat de boel niet deugt. Om te zeggen dat het anders moet. En dan vliegt hij naar de B-kern?"

Olivier Deschacht zou zich te negatief hebben opgesteld: "Ja, je kan ook niet positief zijn hé. Hij doet zijn mond open om te zeggen dat er iets moet veranderen en dan gaat ie meteen naar de B-kern, ik snap daar niks van. Ze zeggen ook dat Olivier te loslippig is naar de pers toe, maar ik heb nog nergens iets speciaals gelezen waarvan je kan zeggen dat hij de vuile was buiten hangt."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.