Kan Rode Duivel toch nog mee naar het WK? "De dokters sluiten niet uit dat ik 'fit' ben begin juni"

17 februari 2018 08:12

Roberto Martinez zal nog moeten snoeien in zijn ruime kern om tot een 23-koppige WK-selectie te komen. Een man die er vanwege een zware knieblessure niet bij is, is Steven Defour.

De 29-jarige middenvelder van Burnley ging enkele weken geleden onder het mes en staat voor een lange revalidatie. Wellicht komt Defour niet in aanmerking voor de trip naar Rusland, en toch...

"Kijk, als de bondscoach wil dat ik wedstrijdritme opdoe in de weken voor het WK, dan zal ik moeten passen", zegt Defour in Het Laatste Nieuws. "Maar Lieven (Maesschalk, red.) en de dokters sluiten niet uit dat ik 'fit' ben begin juni... - 't was een mooie, propere operatie, en het stukje kraakbeen was niet zó groot, 2,4 cm lang en 9 mm breed. (zucht) We zien wel, hé."

Zes weken op krukken lopen

De knieblessure komt er op een moment dat Defour een van zijn beste seizoenen van zijn carrière draait. "Dit is nu wel écht niet prettig - vier maanden voor het WK, en na zó een goed seizoen met Burnley. Mentaal is het lastig. Zie mij zitten... Ik moet nu eerst zes weken op krukken lopen want ik mag niks van druk zetten op de knie. Als ik in de zetel zit en ik moet een flesje water halen... - da's krukken bij elkaar scharrelen, als een oud ventje opstaan, pikkelen naar de frigo... Miserie."

Diederik Geypen

Premier League \\ Burnley \\ België
 
 
Reacties.