? Rode Duivel ei zo na dé held van de avond, Bayern op cruisecontrol richting landstitel

17 februari 2018 18:55

In de Bundesliga stevent Bayern München wederom af op een nieuwe landstitel. Het had zaterdagavond wel een flinke kluif aan het Wolfsburg van Koen Casteels, Divock Origi en Landry Dimata. De Duitse recordkampioen kon pas in de absolute slotfase afstand nemen van 'Die Wölfe'.

Bij de thuisploeg stonden Divock Origi en Koen Casteels aan de aftrap. Divock Origi viel in het slot in. Wolfsburg maakte een blitzstart en stond na acht minuten al op voorsprong via Didavi. Een zwak Bayern kon in de eerst helft nauwelijks doelkansen in mekaar knutselen.

Na de pauze kregen de bezoekers dan toch de kans om de bordjes terug in evenwicht te brengen. Steffen beging een overtreding in de eigen zestien: penalty. Robben zette zich achter de bal, maar zag hoe Koen Casteels de elfmeter via de paal uit zijn doel ranselde.

Erop en erover

Het was slechts uitstel van excecutie want 10 minuten later zorgde Wagner, op assist van Robben, voor de gelijkmaker met het hoofd. En het werd zelfs nog pijnlijker voor de thuisploeg want in de absolute slotfase zorgde Lewandowski, op penalty, voor de 1-2. Deze keer had Casteels geen verhaal.

Degradatiezorgen blijven

Door de nederlaag blijft Wolfsburg in slechte papieren: het bengelt op een dertiende plaats in de stand met amper één puntje meer dan Mainz, dat zestiende staat en op dit moment dus play-offs zou moeten spelen tegen de degradatie. Bayern telt al 21 punten meer dan zijn dichtste concurrent, Bayer Leverkusen en mag al luidop begin dromen van een nieuwe trofee in de reeds goedgevulde prijzenkast.