Martinez ziet opmerkelijke rol weggelegd voor imponerende Rode Duivel: "Hij kan in verschillende rollen spelen, zelfs op de 10"

17 februari 2018 21:58

Moussa Dembélé etaleerde deze week zijn talent op het hoogste Europese toneel. Zowel tegen Arsenal in de Premier League, als tegen Juventus in de Champions League, was de 30-jarige Rode Duivel 'outstanding'. Dat is ook bondscoach Roberto Martinez niet ontgaan.

Steven Defour is geopeerd en het is hoogst twijfelachtig dat de middenvelder fit geraakt voor het WK. Nainggolan ligt dan weer niet in de bovenste schuif bij Martinez. Er liggen dus nog kansen op het middenveld bij de Rode Duivels. En die heeft Moussa Dembele met beide handen gegrepen tijdens zijn laatste twee duels.

De bondscoach was onder de indruk: "Het is mooi om te zien dat Mousa goed presteert. Als een speler als hij met zijn technische kwaliteiten, spelinzicht en veelzijdigheid pijnvrij kan spelen, kan hij echt zijn stempel op het spel drukken. Dat hebben we gezien tegen Juve. Dat is fantastisch nieuws voor ons, een echte bonus."

Polyvalent

Martinez ziet zijn polyvalentie dan ook als een extra troef op het WK: "Mousa kan in verschillende rollen spelen, op de 6, op de 10 zelfs..." We zijn alvast benieuwd hoe de Spaaanse oefenmeester de 30-jarige balvirtuoos in de ploeg zal inpassen.

Clint Vens

Tottenham \\ Rochdale
 
 
Reacties.