Steven Defour overschaduwt de malaise bij Anderlecht: "Dát had Vanhaezebrouck destijds eens moeten doen met de kleedkamer van Standard"

17 februari 2018 11:40

Door een knieletsel staat Steven Defour voor enkele maanden aan de kant. De Rode Duivel ging de afgelopen weken al naar zijn ex-clubs Anderlecht en KV Mechelen kijken, twee ploegen die door een moeilijke periode gaan.

Anderlecht verloor vrijdag op het veld van STVV en blijft in hetzelfde bedje ziek. De Brusselaars konden al vijf wedstrijden niet meer winnen, een prestatie die dateert van 20 jaar geleden. "Wat is dát allemaal, zeg?", vraagt Defour zich af in Het Laatste Nieuws.

"Ik ben gaan zien tegen KV Mechelen. Nu moet ik zeggen dat ik Vanhaezebrouck echt wel een goede trainer vind - hoe hij denkt over voetbal, en die ideeën vervolgens omzette met AA Gent, dat vond ik knap; je moet hem tijd geven in Anderlecht. Maar de manier waarop hij twee keer de groep helemaal kraakte... Dát had hij eens moeten doen met de kleedkamer van Standard, destijds..."

"Als ik dan lees dat niemand reageerde op de uithaal van Vanhaezebrouck..."

Defour haalt een wedstrijd uit 2008 tegen Tubeke aan als voorbeeld. "We stonden 0-1 voor bij de rust toen een razende Bölöni in de kleedkamer zijn tactische bord tien meter door de lucht gooide en iedereen begon uit te kafferen: 'Jullie kunnen er niks van', en 'Dit slaat nergens op'. Wij hadden toen een groep met Sarr, Onyewu, Jovanovic, Dalmat, Nicaise... (lacht). Sarr ging gewoon neus aan neus staan met Bölöni. Ik ben zeker dat Bölöni die confrontaties uitlokte - hij wist, als we niet wilden spelen voor hem, dan toch voor ons eergevoel. Als ik dan lees dat niemand reageerde op de uithaal van Vanhaezebrouck...

"Geef de spelersgroep van Anderlecht de mentaliteit van de kleedkamer van Burnley, en Anderlecht wordt los kampioen - wij hebben vijfentwintig gasten die lopen tot ze doodvallen. Vanop afstand dénk ik dat het probleem van Anderlecht eerder 'mentaliteit' dan 'kwaliteit' is. Te gelaten. Ik heb met Standard wedstrijden gespeeld tegen Anderlecht met Polak, Biglia, Van Damme, Boussoufa... Als dié op achterstand kwamen... - man, zij schreeuwden de ganse boel samen en stroopten de mouwen op. Nu zag je KV Mechelen scoren, en de kopjes gingen naar beneden bij Anderlecht - zo van: 'F*ck, hoe zetten we dít nog recht?'"

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Standard \\ STVV \\ Burnley
 
 
Reacties.