Kritiek op uitspraken Hein Vanhaezebrouck: "Vergelijking met Club Brugge gaat niet op, die spelen niet zo dramatisch als Anderlecht"

18 februari 2018 10:01

Hein Vanhaezebrouck herhaalde het gisteren nog eens: Club Brugge heeft de voorbije weken niet meer punten gepakt dan zijn Anderlecht. Waarom krijgen zij dan geen kritiek? Woorden die niet in goede aarde vallen bij de analisten, die vinden dat de RSCA-coach naar zijn eigen team moet kijken.

"De vergelijking met Club gaat niet op, vind ik want die spelen wel beter. Die hebben ook punten verloren, maar hun spel is niet zo dramatisch als dat van Anderlecht. Het is werkelijk niet om aan te zien. altijd het resultaat, maar het spel is ook niet om aan te zien. Ze hebben tegen STVV amper kansen weten te creëren", zegt Marc Degryse.

"Hein Vanhaezebrouck is trainer van Anderlecht hé, dé club van België. De referentie en het ijkpunt in de Jupiler Pro League. Het is de club waar iedereen naar opkijkt en dan zegt ie doodleuk dat STVV niet beter was", vult Rick de Leeuw verontwaardigd aan.

En ook Geert De Vlieger heeft zijn bedenkingen: "Daar loopt het ook voor een stuk fout hé, dat verwijzen naar anderen en in dit geval naar club. Wat moet je nu zitten focussen op Brugge? Dat speelt beter en heeft een voorsprong van 16 punten. Als Anderlecht zijnde moet je vooral je eigen rekening maken. Dat is zelf een periode inschatten om er voordeel uit te halen. Het is trouwens toch logisch dat er vragen worden gesteld bij de resultaten en het spel? Het is wel Anderlecht hé!"

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.