Goudklomp in een puinhoop: "Debuteren met de overtuiging van een sterspeler"

19 februari 2018 18:39

De bodem is bereikt... Of dat denken we toch. Anderlecht ging in Sint-Truiden net als vorige week verliezen zonder al te veel overtuiging en geraakt maar niet uit de put. Maar zelfs tussen de miserie is iets positief te vinden.

Dat zeldzame positieve punt heet Alexis Saelemaekers, weet analist Jan Mulder. De belofte viel een kwartier voor tijd in. "Toen bracht de coach in het nauw een scharminkel binnen de lijnen. Rechterspits. Hij heet Saelemaekers. Onthoud die naam. Vanhaezebrouck had Saelemaekers een paar minuten kunnen gunnen, maar liet hem meer dan een kwartier spelen. Hulde."

"Saelemaekers debuteerde met de overtuiging van een sterspeler", gaat Mulder verder in HLN. "In het donkerste uur van de club was er plotseling iemand om van te genieten. De vonken vlogen er vanaf."

"Saelemaekers (ik ken zijn voornaam niet, maar die komt straks wel aan de oppervlakte, o ja) wervelde vanaf de eerste seconde van dat historische kwartier. De tijd was te kort voor hem bemeten om nog wat aan de uitslag te veranderen." Het bleef bij 1-0.

Mulder argumenteert nog dat Vanhaezebrouck zondag gerust mag verrassen. "Saelemaekers moet een hele wedstrijd spelen. Zondag tegen Moeskroen? Eens kijken of Hein Vanhaezebrouck oog voor deze noodzaak heeft. En anders wachten we vol ongeduld af."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.