Uitkijken naar play-off 2 bij Lierse: "Op mentaal vlak is het een erg beproevend seizoen geweest"

19 februari 2018 17:32

De twee finaletickets in 1B werden verdeeld door Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge. Voor Lierse staat er op de slotspeeldag niets meer op het spel en is het dus al uitkijken naar play-off 2.

Lierse moet op de slotspeeldag op bezoek naar het Kiel. Een overbodige match die aanvoerder Frédéric Frans wel graag winnend wil afsluiten. "Het is cliché, maar je wil nog altijd resultaat halen, hé", zegt de centrale verdediger. "Daarna kunnen we enkele dagen rust nemen, want op mentaal vlak is het een erg beproevend seizoen geweest.

"Vorig jaar waren er hoge pieken en was er een dramatisch einde. Dit seizoen was eerder een erg grillig seizoen. We kenden een dramatische start, hadden een mooie periode en natuurlijk een minder slot. Het zal deugd doen om enkele dagen niet met voetbal bezig te zijn."

Leuke poule

En dus is het vooral uitkijken naar een aantrekkelijke poule in play-off 2. "Er zitten natuurlijk enkele leuke matchen bij. Vorig jaar hadden we een groep met Standard en Mechelen, dus het wordt opnieuw hopen op zo'n groep. Het zou minder zijn als je een poule hebt waarbij de fans lang voor moeten reizen. Onze ambitie in play-off 2? Zo veel mogelijk punten halen", is Frans duidelijk.

Bart Vandenbussche

2e klasse \\ Lierse SK
 
 
Reacties.