"Hazard, De Bruyne, Vertonghen, Moussa, Romelu... ik vrees dat die straks allemaal leeg zullen zijn midden mei"

19 februari 2018 11:57

Heel wat Rode Duivels in Engeland doen het erg goed dit seizoen. Keerzijde van de medaille is dat de vele gemalen kilometers in de benen gaan kruipen. En het is net dat extra tikkeltje frisheid en luciditeit dat wel eens het verschil zou kunnen maken op het wereldkampioenschap binnen enkele maanden.

Die mening is ook Steven Defour toegedaan: "Ik geloof echt wel dat de zware kalender gevolgen heeft in jaren van een EK of een WK. Hazard, De Bruyne, Vertonghen, Moussa, Romelu... - ik vrees dat die straks allemaal leeg zullen zijn midden mei", laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws.

Rust is de sleutel

Defour hoopt dan ook dat Martinez lessen getrokken heeft uit de WK-voorbereiding van zijn voorganger: "Ik hoop dat Martínez hen voldoende rust geeft vooraleer ze aansluiten bij de nationale ploeg. Ik herinner me dat Wilmots voor het WK in Brazilië iedereen meteen na de competitie meenam op stage naar Zweden... Dat was, allez ja..."

Aanpassen aan tactiek Martinez

Ook over de tactiek is Defour bezorgd: "Ik voel dat heel wat spelers zich moeten aanpassen aan de 3-4-3 van Martínez eenmaal we bij de nationale ploeg komen. Niet veel jongens spelen zo bij hun clubs. En zij die wél met drie achterin spelen of met 'enkele flanken', krijgen van hun clubtrainer misschien andere orders dan van Martínez. 't Is niet makkelijk, hoor. Ik merk dat bij mezelf: ik heb altijd weer wat aanpassing nodig tijdens de eerste trainingen in Tubize. We hebben meer tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken."

Clint Vens

Premier League \\ Burnley \\ België
 
 
Reacties.