Van Driessche, Kortrijk, Mechelen, Anderlecht, Club, Deiver, Colley en Lokeren

19 februari 2018 19:00

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Bram Van Driessche

Bram Van Driessche zou in het Team van de Week staan, mocht hij geen scheidsrechter zijn. Hij liet zich niet beïnvloeden door het publiek en kon zelfs een penalty fluiten zonder dat er gefloten werd. In Brugge is dat heel uitzonderlijk. MVP.

Onze man in Jan Breydel schuwde de lof voor de man in het zwart niet na de topper tussen blauw-zwart en de Smurfen uit Genk. Als het goed is, mag het ook een keer gezegd worden.

Malinwa blijft strijden

KV Mechelen blijft maar knallen in de competitie. Thuis gewonnen van Eupen, een puntje gepakt bij Anderlecht én nu ook niet verloren van AA Gent. "En toch kunnen we volgende week opnieuw laatstes worden", besefte ook coach Van Wijk.

Maar toch: Malinwa doet het goed en ook de supporters blijven zich roeren in de strijd tegen de degradatie. Zo krijgen zij ook steeds meer de prijs van de sympathie. Benieuwd of en waar dat gaat eindigen. Hopelijk niet in 1B.

Kortrijk blijft winnen

Wie wél won dit weekend: KV Kortrijk. Sinds De Boeck er de scepter zwaait, gaat het wel érg goed met de Kerels.

Komend weekend is er de derby tegen Zulte Waregem. Zelden stonden de Kerels de voorbije jaren boven Essevee ten tijde van een derby. En dus zullen ze nu ook maar wat graag eens play-off 1 spelen. Het zou ze gegund zijn stilaan.

FLOP

Anderlecht

We kunnen onze tekst van twee weken geleden bijna integraal laten staan, net zoals die van vorige week: wat is er toch aan de hand met het instituut Anderlecht? Ook in STVV brachten de troepen van Hein Vanhaezebrouck opnieuw veel te weinig om dit seizoen nog aanspraak te kunnen maken op prijzen.

Paars-wit krijgt de trein maar niet op de rails. Week na week stellen we dan ook de vraag: kan het nog slechter? Benieuwd of ze ons volgende week kunnen verbazen.

Andere toppers?

Ook al niet langer speciaal meer: ook de andere toppers laten het massaal afweten. Club Brugge kon opnieuw niet winnen, terwijl ook Charleroi en Gent de kans lieten liggen om een driepunter te pakken. Zeker de eerste helft van de Buffalo's leek nergens naar, met Deiver Machado als 'uitblinker'.

En zo blijft het maar afwachten wie uiteindelijk voor de titel gaat spelen. Ook de strijd om play-off 1 blijft spannend, want ook Standard en Genk weigerden te winnen. Omar Colley krijgt daarbij een speciale vermelding, want hij was volledig de kluts kwijt.

Lokeren op Daknam

Wordt de degradatiestrijd op een of andere gekke manier toch nog een driestrijd? Volgende week zullen we in Eupen alweer veel meer weten, want Lokeren kan zich daar mathematisch redden.

Dat het dat nu nog niet is? Dat heeft het te danken aan de dramatische matchen die ze op Daknam afwerken. Lokeren op Daknam is om te wenen, het is de slechtste thuisploeg met 10 op 42 aldus onze

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.