"Niet fit, niet mee naar het WK!" Maar Kompany hoeft zich nog geen zorgen te maken

19 februari 2018 14:47

Vincent Kompany en blessures, het is een alomgekend verhaal. Vier maanden voor het WK in Rusland maakt iedereen zich zorgen of de verdediger het tot dan gaat uithouden. Maar afgaande op de woorden van Roberto Martinez moet hij gewoon zien dat hij op zijn benen kan staan.

Martinez wil enkel fitte spelers meenemen, maar Kompany blijft toch een geval apart. "Vincent is en zal altijd een leider zijn, maar hij is vooral een voetballer. Als je dan niet volledig fit bent en kan strijden voor je plaats, vervalt het doel. En kun je dus niet mee naar Rusland", klinkt het in HLN.

Die woorden laat hij daarna wel iets genuanceerder klinken. Kompany moet immers gewoon blessurevrij zijn de dag voor de selectiebekendmaking. "Nu, ik geloof dat Vincent, net zoals vorig jaar, het seizoen sterk zal eindigen. En het interessante is: je ziet nooit dat hij lang geblesseerd is geweest."

"Wanneer Vincent speelt, haalt hij meteen zijn niveau. Geen roestigheid. Telkens als hij opnieuw fit is, heb je het gevoel dat hij er de vorige zes, zeven wedstrijden ook bij was. Da’s ongelooflijk. Én belangrijk voor een groot toernooi.”

Johan Walckiers

Manchester City \\ België
 
 
Reacties.