Vanderhaeghe moest zijn spelers wakker schudden: "Boos, ik?"

19 februari 2018 16:19

Yves Vanderhaeghe was tijdens de rust van AA Gent-KV Mechelen niet de meest gelukkige coach ter wereld. Zijn team stond 0-2 achter tegen één van de twee degradatiekandidaten.

"Dat ik boos was tijdens de rust? Dan hebben ze mij nog niet boos gezien", aldus Vanderhaeghe achteraf. "Ik moest er natuurlijk wel het vuur wat injagen." Hij wijzigde ook zijn systeem en ging met drie achterin spelen. "Ik denk dat vooral die bijsturing geholpen heeft."

Voor de rust was het immers niet best. Vanderhaeghe zijn broek zakte haast af bij één van de doelpunten. "Het kan niet dat wij na een ingooi iemand veertig meter laten lopen zonder dat hij tegengehouden wordt."

Na een slechte en goeie helft moet je misschien tevreden zijn met een punt -Yves Vanderhaeghe

"We moeten ons vragen stellen over hoe we aan deze wedstrijd begonnen. Vooral onze scherpte liet veel te wensen over. We wisten nochtans dat KV Mechelen gretig ging beginnen."

Na de rust keerde het spelbeeld helemaal om. "Met een verdediger minder, kwamen we toch minder in de problemen. Chakvetadze viel goed in, maar had één tegen één op Coosemans het nekschot moeten geven. Ach, na een slechte en een goeie helft moet je misschien tevreden zijn met een punt."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.