? Messi flikt het! Argentijnse superster scoort voor het eerst tegen Chelsea en wist zo (verdiende) 1-0 van Willian uit

20 februari 2018 22:38

Chelsea deed vanavond zowat alles goed tegen Barcelona en kwam via Willian zelfs dik verdiend 1-0 voor, maar een kwartier voor tijd sloeg ene Lionel Messi toe. Eén defensieve kemel bij 'The Blues' en Eden Hazard en co liepen een blauwtje. 1-1 op Stamford Bridge, voor 'Barça' een prima resultaat.

Laten we maar meteen een visitekaartje afgeven, dacht Eden Hazard na nog geen vijf minuten: de Belgische draaischijf van Chelsea waarschuwde de bezoekers uit Barcelona prompt met een lekker knal richting bovenhoek. Wow zeg! Daar was al bijna de 1-0. 'The Blues' prikten, terwijl Barcelona de bal monopoliseerde: 75% (!).

Maar zoals gezegd, het gevaar dat kwam wél van de blauwbloezen: de Braziliaan Willian liet zich inspireren door zijn maatje Hazard en knalde voorbij het halfuur staalhard tegen de paal. En het bleef niet bij die ene serieuze waarschuwing want zo'n acht minuten later was het weer van dat: opnieuw de dartele Willian, dit keer strandde zijn poging tegen de andere paal. Een mens zou prompt het gras opeten.

Het slotakkoord vlak voor rust was voor Hazard: bal lekker op de slof, het leer vloog een half metertje over de kooi van Ter Stegen. Stamford Bridge genoot hoor, toppot.



Derde keer, goeie keer

Vroeg in de tweede helft een rondje ongenoegen op de tribunes, niet omdat de mannen van Antonio Conte in slaap dommelden. Wél omdat - wéér - Hazard geen strafschop kreeg na een contact met de stoere Umtiti. En die andere Belg, Courtois? Die moest zich even later onderscheiden op een verraderlijke trap van Luis Suárez. En dan: pats, boem! Derde keer, goeie keer voor de bedrijvige Willian. Op aangeven van Hazard krulde de pechvogel van de eerste helft het leer zalig binnen. 1-0!

Waar is Messi? Daar is Messi!

Hallo, FC Barcelona? Het toverstokje van Lionel Messi werd dringend aan de kassa gevraagd, maar probeer maar eens een opening te vinden in die blauwe muur. De ruimtes klein, meesterlijk neergezet weer door de Italiaanse grootmeester Conte. Chelsea bleef zowaar de gevaarlijkste ploeg, maar speelde de counters niet goed uit.

Maar met 'De Vlo' ben je nooit klaar. Eén momentje van zinsverbijstering in de defensie van de Londenaars en meteen was het prijs: Andrés Iniesta nam het cadeautje van Christensen dankbaar in ontvangst en legde terug tot bij Messi. Met een laag en beheerst schot pakte het Argentijnse wonderkind onze Thibaut Courtois tegenvoets. Zijn allereerste goal ooit tegen Chelsea. Het thuispubliek greep zich naar de haren, hoe is het mogelijk.

De slotfase had niet bijster veel meer om het lijf. Balende Engelsen, tevreden Catalanen. We kijken al uit naar de terugmatch in Camp Nou. Alles kan nog, maar de kaarten liggen wel méér dan uitstekend voor FC Barcelona. De kwartfinale wenkt.

Glenn Bogaert

Champions League \\ Chelsea \\ Barcelona
 
 
Reacties.