Club Brugge-CEO Vincent Mannaert over de aanpak van Leko na de 7 op 18: "Dat zou ik niet snappen"

20 februari 2018 09:27

Door het zware programma dat Club Brugge voorgeschoteld kreeg, was de puntenoogst met een 7 op 18 mager. Bovendien staan voor blauw-zwart nog drie verraderlijke matchen op het menu.

Club trekt voor de play-offs nog naar Standard en STVV, en krijgt ploeg in vorm KV Kortrijk over de vloer op Jan Breydel. Vincent Mannaert vindt dat coach Ivan Leko zijn aanpak in deze mindere periode niet moet aanpassen. "Een bus parkeren zou ik niet snappen", aldus de CEO in Het Laatste Nieuws.

"Als je teruggaat in het seizoen, hebben we een moeilijk moment gehad na de Europese uitschakeling en de nederlaag op Moeskroen. Toen is Ivan erin geslaagd mits een aantal kleine aanpassingen de trein terug op de rails te krijgen. Maar ook toen behield hij altijd zijn visie om matchen aan te vatten om ze te winnen."

DNA van Club Brugge

Het spelerspotentieel waarop de Kroaat kan rekenen is en blijft indrukwekkend. "We hebben vijf goede spitsen, want ik reken Krépin Diatta daarbij. We hebben wat mij betreft met Limbombe de beste flankspeler van de competitie. Met Vanaken de beste spelverdeler van de competitie. Met Vormer de Gouden Schoen. En met Nakamba ook nog eens een aanvallend ingestelde verdedigende middenvelder."

De grote toegevoegde waarde van deze kern ligt overduidelijk in het offensieve compartiment. Dan zou het zonde zijn om die troef niet uit te spelen. Bovendien past het ook in de stijl en het DNA van Club Brugge. Dat is ook wat we gevraagd hebben aan Ivan - en wat we aan elke trainer vragen: dat hij dominant voetbal zou brengen. Zeker op het niveau van de Belgische competitie. Uiteraard willen we ook winnen. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten, integendeel."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.