Bij de beloften zijn de play-offs al in volle gang: superieur Anderlecht, rode lantaarn Club Brugge en nog opvallende verschillen

20 februari 2018 18:17

Op de play-offs in de Jupiler Pro League is het nog even wachten, maar wat ondertussen fel onder de radar blijft: play-offs in de beloftencompetitie. We schijnen er ons licht op.

De beloftencompetitie voor beginners: net als in de Jupiler Pro League is er een play-offsysteem, maar dat ziet lichtjes anders in elkaar. Na de reguliere competitie worden de ploegen gelijk verdeeld: de bovenste acht in groep A (play-off 1) en de andere acht in groep B (play-off 2).

Zo ziet het algemene klassement eruit:

Zoals je ziet, zijn er soms wel grote verschillen tussen tussen beloften en A-kern. Zo geraakten Mechelen, Oostende en Lokeren in de top acht, terwijl Charleroi en Antwerp in de onderste groep zitten.

Groep A

Anderlecht leidt de debatten na vijf speeldagen. Als je dan ook ziet over welke beloften zij beschikken: Amuzu, Corryn, Saelemaekers, Dauda, Azevedo komen allemaal in de plannen van Vanhaezebrouck voor.

Dat is iets wat Club Brugge minder kan zeggen. Weinig noemenswaardige spelers die rijp zijn voor de ploeg van Leko, ze staan dan ook allerlaatste en zijn nog steeds op zoek naar een eerste zege. Maandag stond Horvath trouwens in doel tegen Genk, maar hij moest zich maar liefst vier keer omdraaien.

Groep B

De tweede groep? Daar is het zowaar Antwerp dat 12 op 15 pakte, terwijl zij in het algemeen klassement nog onderaan bengelden. Het voordeel van een grote kern? Eupen is net zoals de tegenhanger rode lantaarn en heeft nog niet gewonnen.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.