De Vlo in de tuin van Eden: Is Hazard de vergelijking met Messi wel waard?

20 februari 2018 16:10

Eden Hazard wordt terecht bij een select reeksje van beste voetballers ter wereld gerekend, maar dé beste? Dat is nog te hoog gegrepen. Dinsdagavond komt de man met die titel (al wordt ook getwijfeld of hij wel van deze planeet is) naar de tuin van Eden: Lionel Messi.

Achtste finale van de Champions League: Chelsea-Barcelona. Oftewel Hazard-Messi. Oftewel onze superster tegen dé superster. Twee van de indrukwekkendste en meest getalenteerde dribbelkonten kijken elkaar in de ogen, maar dat is zowat het enige gebied waarop Hazard meekan met de Vlo.

Ander niveau

"Verder dan dezelfde morfologie, zijn kwieke dribbels, zijn balbehandeling, de kleine passjes en dat lage zwaartepunt is de vergelijking tussen beide heren nooit opgegaan", vat HLN het samen.

Op de persconferentie voor de match bleek dat Eden zich daar wel in kan vinden. "Het is mooi om vergeleken te worden met Messi en Ronaldo, maar ik ben anders. Ik ben Eden Hazard." Hij weet ook wel dat ze nog op een heel ander niveau zitten en dat blijkt ook uit de cijfers.

De twee vergelijken? Er is bijna geen vergelijking om te maken. Maar laat ons hopen dat Hazard even een mens maakt van Messi, de statistieken achterwege laat en op z'n minst voor 90 minuten kan tonen waarom hij de betere is. Chelsea-Barcelona begint om 20u45.

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Chelsea \\ Barcelona
 
 
Reacties.