Speciale constructie treedt weer in werking: KV Kortrijk moet duizenden euro's betalen om Perbet in te zetten tegen Club Brugge

20 februari 2018 07:20

Club Brugge heeft met verplaatsingen naar Standard en Sint-Truiden en een thuisduel tegen KV Kortrijk nog pittige wedstrijden in aanloop naar PO1. Tegen KVK hoeft blauw-zwart één man al niet te vrezen.

Jérémy Perbet zal in de wedstrijd tussen Club en Kortrijk van zaterdag 3 maart niet kunnen aantreden. De competitieleider leende de Franse aanvaller vorige zomer uit aan de Kerels met een speciale constructie.

Kortrijk moet een bedrag van 500.000 à 600.000 euro betalen in Perbet toch in actie komt tegen zijn moederclub, meldt Het Laatste Nieuws. Een constructie die Club Brugge in het verleden al vaker toepaste.

Enige club

Ook in de huurcontracten van Sander Coopman (900.000 euro), Dorin Rotariu (400.000 euro) en Elton Acolatse (400.000), jongens die respectievelijk uitgeleend werden aan Zulte Waregem, Moeskroen en STVV, stond een gelijkaardige vermelding.

Club Brugge is de enige ploeg in onze hoogste klasse die dergelijke clausules laat opnemen in de huurcontracten. De Pro League bekijkt een voorstel om uitgeleende spelers niet langer tegen hun broodheer te laten spelen, tenzij de leenclub het volledige loon betaalt.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.