(Nog) geen groots afscheid met toeters en bellen voor Roger Vanden Stock zondag en daar is een logische reden voor

21 februari 2018 09:30

Aanstaande zondag maakt Marc Coucke zijn langverwachte blijde intrede bij Anderlecht, maar dat betekent niet dat Roger Vanden Stock, de man van wie hij de fakkel overneemt, stevig in de bloemetjes zal gezet worden. Nog niet en daar is een goeie én logische reden voor.

Anderlecht gaat z'n aftredende voorzitter nog niet feestelijk uitzwaaien omdat de machtswissel zondag eigenlijk nog niet 100% officieel is. Volgens Het Nieuwsblad moet de Belgische Mededingingsautoriteit de overname van paars-wit nog formeel bekrachtigen. Een proces dat nog zéker ruim twee weken - minstens vijftien werkdagen - in beslag zal nemen na de indiening van het bewuste dossier.

Geen complicaties verwacht

Dat betekent dat de situatie nog zeker tot half maart troebel zal zijn. Een normale gang van zaken, al gebeurt alles wel in laatste instantie. Een en ander heeft natuurlijk te maken met het feit dat Marc Coucke bij zijn aankoop van Anderlecht nog voorzitter was van KV Oostende, vandaar de dat de Raad voor Mededinging zijn fiat moet geven. Het is namelijk niet toegestaan om bij twee clubs de plak te zwaaien. In principe zullen er geen complicaties optreden, maar bij Anderlecht blijven ze voor alle veiligheid toch voorzichtig.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.