Promotiefinalisten Beerschot Wilrijk en Cercle liggen dichter bij elkaar dan je zou denken

21 februari 2018 17:59

De finalisten voor de promotiefinale zijn bekend: Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge. En als die tweede zondag zijn laatste wedstrijd wint, leggen de ploegen een quasi identiek rapport voor.

Op basis van de vorm in de laatste weken lijkt Cercle Brugge de favoriet, maar vergeet niet dat de rollen in de eerste periode omgekeerd waren. Beerschot Wilrijk leek toen nog onverslaanbaar en verloor maar één keer op veertien wedstrijden. Wel tegen... Cercle (0-3).

Beide ploegen zijn deze week op stage (B-W in Spanje, Cercle in De Panne), maar er staat zondag nog een laatste speeldag op het programma. En opvallend genoeg: als Cercle in het Jan Breydelstadion wint van Westerlo, leggen de finalisten een identiek rapport voor in hun winnende periode. Acht keer gewonnen, vijf keer gelijk en één keer verloren.

Kleine verschillen

Waar zitten dan wel de verschillen? Beerschot Wilrijk (10) zal sowieso de betere verdediging hebben, want Cercle (12) heeft er nu al twee meer geslikt. Om het aantal gemaakte doelpunten van B-W (29) te evenaren, zal Cercle (25) minstens vier keer moeten prikken. En het grootste verschil is nog de onderlinge strijd: van de vier ontmoetingen kon B-W enkel de eerste winnen (0-1), daarna was het telkens Cercle dat aan het langste eind trok (0-3, 4-0, 2-3).

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Beerschot
 
 
Reacties.