Voorzitter Beerschot Wilrijk: "De spelers kunnen de kers op de taart zetten" en "De licentie voor 1A is aangevraagd"

21 februari 2018 10:00

De dubbele promotiefinale in 1B gaat pas van start binnen twee weken, maar bij Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge zitten ze al op hete kolen. In aanloop polsten we naar de verwachtingen van Eric Roef, voorzitter van Beerschot Wilrijk.

Hoe leef je zelf naar de wedstrijd toe?

"We kunnen toch wel stellen dat ons seizoen al redelijk geslaagd is. Het doel was top vier en dat hebben we behaald, daarnaast hebben we de play-off-finale bereikt. Maar als je zo ver geraakt, hoop je natuurlijk ook dat de spelers de kers op de taart kunnen zetten."

Wat vind je van Cercle Brugge als tegenstander? Met drie nederlagen op rij is het dit seizoen al een geduchte tegenstander gebleken.

"Goh, alle ploegen in 1B hangen dicht bij elkaar. Het is een hele sterke reeks, dat zie je aan onze resultaten én aan die van Cercle. Iedereen is aan elkaar gewaagd."

Jullie spelen eerst thuis. Is dat een voordeel of had je een eventuele promotie toch liever in het Olympisch stadion gevierd?

"Als we de promotie zouden afdwingen, dan vieren we dat natuurlijk liefst in het Olympisch stadion. Maar laat ons niet op de feiten vooruitlopen. Eerst zien wat er op ons afkomt in die twee wedstrijden en pas daarna kunnen we beginnen organiseren."

Worden er al maatregelen getroffen voor een Beerschot Wilrijk in 1A of wil je daar nog niet teveel aan denken?

"Natuurlijk denken we daar wel aan. In onze situatie is het nodig om een budget te hebben voor zowel 1A als 1B, en dat is al in orde gebracht. Ook de licentie is aangevraagd."

Hoe verloopt de stage in Spanje?

“Ik ben daar momenteel niet aanwezig, dus helemaal op de hoogte ben ik ook niet. De jongens zijn alleszins goed aangekomen, ze zijn tevreden over het hotel en de trainingen. Ik denk wel dat het de coach en de spelers heel goed zal doen met het zicht op de komende drie wedstrijden. En dan gaan we alles geven om de promotie af te dwingen."

Die ene wedstrijd tegen Lierse heeft geen inzet meer, maar met de voorvallen tijdens de vorige ontmoeting zal daar toch een aardig sfeertje hangen. Of niet?

"Ja, maar we mogen dat ook niet opblazen. We gaan ervan uit dat alles op en naast het veld rustig zal blijven en dat we die wedstrijd rustig kunnen afwerken", besloot Roef.

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Beerschot
 
 
Reacties.