Bertrand Crasson wijst Hein Vanhaezebrouck op zijn verantwoordelijkheden: "Binnenkort is het nog de schuld van de kruidenier om de hoek"

22 februari 2018 10:48

Bertrand Crasson spendeerde zestien jaar van zijn loopbaan bij Anderlecht. Momenteel is de voormalige rechtsachter directeur van een voetbalacademie in Thailand, in Ratchaburi om precies te zijn. Maar dat weerhoudt hem niet om paars-wit nog steeds op de voet te volgen.

Crasson is kritisch voor huidig Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck. "Uiteraard is hij een goede trainer, die hard werkt en veel tijd steekt in zin analyses. Hij werd kampioen met AA Gent na sterke play-offs."

"Ik heb niets tegen hem, maar als je bij Anderlecht tekent, is het om de titel te pakken. En daar horen geen excuses bij. De transfers, de scheidsrechter, het slechte veld, de wind, de verkeerde noppen op de schoenen, ... Binnenkort is het nog de schuld van de kruidenier om de hoek", is Crasson scherp in La Dernière Heure.

Meer dan een tacticus zijn

Uiteraard zijn er verzachtende omstandigheden, maar volgens Crasson moet een trainer meer zijn dan een tacticus. "Het is een moeilijke periode voor Vanhaezebrouck, net zoals destijds bij Genk. In mijn tijd werkte in met trainers als Goethals, Boskamp of Anthuenis. Dat waren meer peoplemanagers."

"Je moet niet de grootste tacticus van de wereld zijn. Of je nu in een 4-4-2, en 4-3-2-1 of een 4-5-1, veel verandert dat niet. De kunst is om met 25 persoonlijkheden om te kunnen gaan en ervoor te zorgen dat de mayonaise pakt. Als trainer besta je enkel als je resultaten behaalt, dat geldt ook voor Zidane of Mourinho."

Malik Hadrich

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.