Gert Verheyen niet wild van ploegmaat Batshuayi: "Ik heb hem al te veel fouten zien maken, ik vind het geen topper"

22 februari 2018 22:35

Borussia Dortmund gaat op dit moment op zoek naar een ticket voor de 1/8ste finales van de Europa League. Batshuayi en co moeten dan wel voorbij het verraderlijke Atalanta Bergamo en keken in Italië al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Roman Bürki gevloerd en die doelman maakt weinig indruk.

Al na ruim tien minuten keken de Duitsers mét onze Rode Duivel Batshuayi in de basis tegen een achterstand aan. Een dubieuze fase, want was er geen sprake van een fout van verdediger Caldara op de doelman? De ref zag er alvast geen graten in.

Alles wegblazen

Analist bij Canvas, Gert Verheyen had wel zo zijn bedenkingen, al was hij ook kritisch voor de gevloerde keeper Bürki: "Het is een duel aan de eerste paal, je kan discussiëren over het feit of het fout is of niet. Caldara gebruikt zijn arm iets te veel, maar langs de andere kant moet dat kunnen. De keeper moet maar sterk genoeg zijn om alles weg te blazen. Hij mag dat niet laten gebeuren."

De ex-speler van Club Brugge wordt niet enthousiast van de Zwitserse ploegmakker van 'Batsman': "Ik vind het geen fantastische doelman. Ik heb hem al te veel fouten zien maken, ook in heel de poulefase van de Champions League slikte hij veel goals, vaak ook in zijn korte hoek. Dikwijls met schoten waarvan je denkt dat die eigenlijk gewoon niet binnen mogen. Hij heeft een goeie naam en een dito reputatie, maar ik vind het geen topkeeper."

Glenn Bogaert

Europa League \\ Atalanta \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.