Hoe komt pyrotechnisch materiaal het stadion binnen? Bij Beerschot Wilrijk weten ze het: "In condooms en dan..."

23 februari 2018 20:49

Vandaag stond op de voetbalbond ook de tumultueuze match tussen Lierse en Beerschot Wilrijk van 6 januari op de agenda. Beide partijen mochten zich nog eens verdedigen. En bij Beerschot Wilrijk deden ze dat wel op een originele manier.

De fans hadden een arsenaal aan pyrotechnisch materiaal in het stadion gesmokkeld. Maar hoe kan dat nu? Want er zijn toch fouillages? Vice-voorzitter en advocaat Marc Bartholomeeusen had er een verklaring voor.

"Als ik met mensen uit de harde kern praat, is het vrijwel onmogelijk om te beletten dat dergelijke zaken het stadion in raken. Ik hoor vertellen dat fans zoiets vaginaal of langs de aars in condooms mee naar binnen brengen. Hoe wil je daar nu aan tegemoetkomen bij een fouillering?", noteerde HLN.

"Zelfs als je de vrouwen helemaal zou uitkleden, zou je het bij wijze van spreken niet kunnen tegenhouden. Want het zijn niet alleen de mannen, het zijn de vrouwen ook. Het is bijzonder moeilijk tegen dergelijke zaken – zo van die rookpastilles - in te gaan. Het is zoals drugs die ze binnensmokkelen."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Lierse SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.