Raes grapt over "nummertje 91 met currysaus", maar analisten kunnen er niet om lachen

23 februari 2018 12:02

Hein Vanhaezebrouck moest het namens Anderlecht op bezoek bij STVV doen met flink wat beloften in zijn selectie. De manier waarop hij daarmee omging was echter niet naar de zin van de analisten. "Het getuigt van weinig respect."

“In de selectie gaan – ik heb ze opgeschreven, want ik ken ze zelfs niet – nummer 38, nummer 40, nummer 45, nummer 47, nummer 48 en nummer 56 zitten. Om maar te zeggen hoe de situatie is momenteel”, aldus Hein Vanhaezebrouck vorige week op een persconferentie over de beloften waarmee hij moest in zijn selectie spelen.

“Op deze manier spreek je niet over je spelers, ook al wil je een punt maken”, was Marc Degryse streng in Extra Time. “Het zijn precies nummertjes, precies alsof hij naar de Chinees ging en eten bestelde. Zo spreekt hij over zijn spelers, dat is toch niet goed?”

Chinees

“Hij gebruikt die jonge spelers om zijn punt te maken. Wat denk je dat die daarbij nu moeten voelen”, ging de analist verder. “En over nummertjes gesproken … Ik had ook wel wat nummertjes kunnen opnoemen. Dat nummertje 2, 3, 11, 17 en 91 waren ook niet goed hoor op STVV.”

“Het was ook tegen ploegen in de problemen zoals Oostende en Mechelen dat niet werd gewonnen … En ik snap dat er door de verkoop wat moeilijkheden zijn om te werken, maar de communicatie zal toch anders moeten.”

Currysaus

Frank Raes van zijn kant vond het allemaal wel grappig: “Is dat met noedels of met rijst?” en “Nummer 91, dat is met currysaus” waren zijn 'toptussenkomsten' van de avond. De mening van Degryse werd overigens ook gedeeld door diverse andere analisten.

"Als je als trainer over jonkies praat met nummers in plaats van namen? Dan klopt er iets niet. Je kan dat niet maken naar de groep toe, dat is geen rust uitstralen", aldus ook Johan Boskamp in Het Laatste Nieuws.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.