4-1! 'Joske' Izquierdo en Mathew Ryan doen gouden zaak in degradatiestrijd, andere oude bekende scoort bij Brighton

24 februari 2018 20:24

Brighton & Hove Albion is weer een stap dichter bij een verlengd verblijf in de Premier League. De Engelse promovendus haalde vandaag fors uit tegen rechtstreekse concurrent Swansea: 4-1!

Bij de thuisploeg drie oude bekenden in de basis: Mathew Ryan, José Izquierdo en Anthony Knockaert. En het was laatstgenoemde flankaanvaller met een verleden bij Standard die een hoofdrol opeiste met een doelpunt, al stond het toen wel al 2-0 via de bonkige spits Glenn Murray, een van de revelaties in de Premier League dit seizoen.

Kloof met ploegen in nood

Een owngoal van Lewis Dunk vijf minuten voor tijd deed de fans van Brighton nog even opschrikken, maar in het absolute slot zette Jürgen Locadia de kers op de taart. Dolle taferelen in het kamp van 'The Seagulls'.

Gouden Schoen van vorig jaar Izquierdo speelde trouwens 90 minuten, net als Ryan (redelijk logisch als doelman). De Fransman Knockaert kreeg dan weer een applauswissel. In het klassement is Brighton nu elfde met 31 punten, dat zijn vier punten meer dan nummer 18 Swansea. Het gevaar lijkt (voorlopig?) geweken.

Glenn Bogaert

Premier League \\ Brighton \\ Swansea
 
 
Reacties.