Titel van één van beste verdedigers gaat nu naar andere Belg: "Hij is nu een complete speler"

24 februari 2018 10:36

Mauricio Pochettino zit verveeld met de situatie rond Toby Alderweireld. Maar hij heeft nog een andere Belg in zijn verdediging staan. En die krijgt nu alle lof op zich geladen.

Pochettino werd gevraagd naar de recente prestaties van de Rode Duivel. "Hij verdient de lof van zijn coach. De laatste vier jaar is er enorm veel gebeurd. Ik ben zo trots dat hij dit niveau heeft bereikt. Niet alleen op het veld, ook ernaast. Naar mijn mening is hij een van de beste verdedigers in de Premier League. Bij uitbreiding zelfs in Europa. Hij heeft zoveel vooruitgang geboekt op mentaal vlak. Nu is hij een complete speler", vertelde hij aan HLN.

Alderweireld: no comment

Maar over Alderweireld blijft hij op de vlakte. "De constante prestaties van Jan zijn het belangrijkste - ik kan het niet over iemand anders hebben. Jan was de regelmatigste in de viermansachterhoede, de achterste drie, de defensie. Een sleutelpion."

De contractonderhandelingen met de verdediger zitten immers in het slop. "Ik ben niet betrokken bij de onderhandelingen. Ik laat dat aan de voorzitter over. Het belangrijkste is dat we het niveau van onze kern opkrikken. Dat iedereen gefocust is en vecht voor zijn plaats."

Johan Walckiers

Premier League \\ Tottenham \\ Crystal Palace
 
 
Reacties.