Coucke spreekt heel Anderlecht tegen over wintermercato: "Ze hadden vijf Mitrovic'en kunnen huren"

24 februari 2018 08:02

Marc Coucke maakt zondag zijn intrede in Anderlecht. Nog niet officieel als voorzitter, maar intussen wil hij wel een aantal zaken rechtzetten over de wintermercato van de club. "Veel van wat er geschreven werd, klopt niet."

Coucke maakte afspraken, maar gaf Anderlecht voldoende beweegruimte om transfers te doen, geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "En die was héél ruim. Ik heb hen alleszins niet verplicht om te doen wat ze nu gedaan hebben... Ze hadden veel meer kunnen investeren. Denk je dat ik voorzitter word om de Intertoto te spelen? Ik zou zeer dom geweest zijn, mocht ik gezegd hebben: 'Ge moogt alleen verkopen en niks kopen.'"

Correct

Hoe kan het dan dat een huur van Aleksandar Mitrovic zelfs niet doorging. "Voor zover ik de mercato van Anderlecht heb kunnen volgen in de pers, hadden ze vijf Mitrovic'en kunnen huren. Althans ten opzichte van het contract dat ik afgesloten had, hé. Maar ik ben correct geweest, ik heb mij niet gemoeid."

Zowel Herman Van Holsbeeck als Hein Vanhaezebrouck lieten weten dat er niks kon in de wintermercato. "Ik weet het niet. Ik denk dat je zelf wel voelt dat men zich daar continu tegenspreekt."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.