Overbodige slotmatch in 1B voor Cercle? Kan zijn, maar een trainer als Vercauteren bekijkt dat hélemaal anders

24 februari 2018 18:00

Cercle Brugge heeft z'n ticket voor de finalematchen tegen Beerschot Wilrijk al op zak en dus is de slotmatch in 1B tegen Westerlo een verplicht nummertje, toch? Trainer Frank Vercauteren bekijkt het anders en duldt één week voor de eerste promotieclash geen verslapping bij zijn mannen.

“De match tegen Westerlo valt eigenlijk wel prima voor ons. Dat er inzake resultaat niets meer aan vasthangt voor ons betekent meteen ook dat de stress minder is. We kunnen de wedstrijd afwerken in functie van de finalepartiejn tegen Beerschot en vanuit die optiek is de match tegen Westerlo een ideale voorbereiding", klinkt het op de officiële website van Cercle.

Verleden tijd

Groen-zwart heeft nu al elf matchen niet meer verloren, een straffe statistiek. Maar is een trainer daar in feite mee bezig? Vercauteren: "Die reeks heeft ons natuurlijk geholpen om de periodetitel te pakken. Al behoort deze statistiek eigenlijk tot het verleden, enkel het heden telt nu voor mij. Uiteraard gaan we er 12 proberen van te maken want wij komen altijd op het veld om te winnen."

Glenn Bogaert

2e klasse \\ Westerlo \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.