Analist ziet Engelse media opnieuw hard van stapel lopen: "Lukaku wordt vergeleken met 'armoezaaier' Grigg"

25 februari 2018 14:14

Lukaku kan geen doelpunten maken tegen topclubs, het blijft een dooddoener in Engelse voetbalkringen. Er wordt daar té hard op de Belg gefocust, vindt ook analist Stef Wijnants.

"Toen Lukaku in augustus als een wervelwind en scoremachine aan zijn avontuur bij Manchester United begon, vertrappelden de analisten elkaar om te zeggen dat ze altijd geloofd hadden dat Lukaku bij United een spits van wereldformaat zou worden", aldus Wijnants bij Sporza.

"Efficiënter, technisch vaardiger, slimmer én een coach die in hem gelooft." Toch is er alweer twijfel. "Dat laatste is nog altijd het geval, dat eerste wordt door diezelfde kenners alweer in twijfel getrokken na zijn non-match in Sevilla."

Het is een aanfluiting voor Lukaku, die de honderd goals nadert in zijn Premier League-carrière -Stef Wijnants

Terug naar af, dus, maar is het terecht? "De cijfers geven die sceptici inderdaad grotendeels gelijk. Zijn 2 doelpunten vorig weekend tegen Huddersfield (toch weer 6 in 2018) brengen zijn seizoenstotaal voorlopig op 21, maar geen enkele van die goals scoorde hij tegen een ploeg uit de top 6."

Zelfs 'een armoezaaier' als Will Grigg slaagde in die missie, zo werd deze week schertsend gezegd. De cultheld van Noord-Ierland op het EK 2016 maakte voor Wigan tegen Manchester City de winnende goal in de FA Cup. Lukaku werd zowaar met een derdeklasser vergeleken. Een aanfluiting voor de topschutter van de Rode Duivels die de 100 goals nadert in zijn Premier League-carrière."

Sander De Graeve

Premier League \\ Manchester United \\ Chelsea
 
 
Reacties.