? Man City mag eerste beker van het seizoen in prijzenkast steken, trefzekere Kompany lijkt helemaal terug

25 februari 2018 20:00

Manchester City heeft zijn eerste trofee van het seizoen in de wacht gesleept. Het won met maar liefst 0-3 van een erg pover acterend Arsenal. Vincent Kompany tekende voor het tweede doelpunt van 'The Citizens', en dat deed hem klaarblijkelijk enorm veel deugd.

In de eerste helft bleven de toeschouwers in Wembley op hun honger zitten wat de spektakelwaarde betrof. Sergio Aguëro- wie anders- brak dan toch de ban voor Manchester City in minuut achttien. De Argentijnse spits lepelde het leer enig mooi over Arsenal-goalie Ospina.

Kort na de rust verdubbelde 'The Citizens' hun voorsprong. Niemand minder dan aanvoerder Vincent Kompany tekende voor de tweede treffer. 'Vince The Prince' verlengde een kortgenomen hoekschop van De Bruyne in doel. De Rode Duivel was uitzinnig van vreugde na zijn doelpunt.

Iets na het uur zette David Silva de kers op de taart. Hij draaide goed weg van zijn man en legde de 0-3 eindstand op het bord. Voor City is het de vijfde League Cup in hun geschiedenis en voor Pep Guardiola zijn eerste prijs bij 'The Sky Blues'.