Trotse Makelélé: "Nu kunnen we opnieuw naar onszelf kijken"

25 februari 2018 18:41

En of het koud was in de Oostkantons. Maar na de wedstrijd konden ze zich bij Eupen vooral verwarmen aan een goede prestatie en vooral: drie heel belangrijke punten.

De zege tegen Sporting Lokeren was nuttig, nodig en bijzonder belangrijk. De Panda's van Eupen springen zo naast (en op basis van gemaakte doelpunten over) KV Mechelen. "Alles hangt nu opnieuw van onszelf af."

"Er zijn nu nog twee finales te spelen", aldus Makelélé. "We eindigden met tien en verloren een belangrijke speler. Het wordt nu zaak om ze fysiek en mentaal op te lappen voor die laatste twee wedstrijden. We kunnen opnieuw enkel en alleen op onszelf focussen."

Mentaliteit

Ook Mickaël Tirpan was tevreden na de overwinning: "Een zege op het mentale. We laten al het hele seizoen zien dat we de kwaliteiten hebben in onze groep. Kijk naar Garcia, Ocansey, ... Ze kunnen het verschil maken. Maar om ons te redden moeten we ook een goede mentaliteit tonen en dat hebben we nu laten zien."

Met een 6 op 6 tegen Antwerp en Moeskroen is Eupen bijna altijd gered, tenzij Mechelen ook 6 op 6 pakt en een beter doelsaldo weet te versieren. Ook Lokeren moet in dat geval nog minstens 2 op 6 pakken om definitief zeker te zijn van een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

Florian Holsbeek

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.