Vangt Cercle Brugge de finales tegen Beerschot Wilrijk aan met een laatste overwinning?

25 februari 2018 10:16

Als tweede periodekampioen is de laatste wedstrijd van Cercle Brugge tegen Westerlo eigenlijk een overbodig en verplicht nummertje. Enkel in het mentale aspect kan deze wedstrijd een nut dienen.

Trainer Francky Vercauteren weet ook wel dat die laatste match in het teken van de finales tegen Beerschot Wilrijk staat. "Dat er resultaatgewijs niets meer aan vasthangt voor ons betekent vervolgens ook dat de stress wat afneemt. We kunnen de wedstrijd nu aanvangen in functie van de finales tegen Beerschot en daarom is de match tegen Westerlo daar een ideale voorbereiding op", zegt hij op de clubwebsite.

Dylan De Belder denkt er hetzelfde over. "Ik zie de wedstrijd van zondag als een laatste voorbereiding op de beslissende twee finalewedstrijden, dus zeker en vast een nuttige én belangrijke match. Dat we iets vrijer kunnen voetballen, spreekt voor zich, maar we moeten er vooral voor zorgen dat deze match ons het vertrouwen schenkt om optimaal de twee levensbelangrijke wedstrijden tegen Beerschot aan te vatten.”

Gelijke hoogte

Eén mooie statistiek valt wel nog te behalen: als Cercle Brugge de wedstrijd wint, hebben ze exact hetzelfde rapport als Beerschot Wilrijk in de eerste periode. Dan zouden de twee periodekampioenen precies op gelijke hoogte de finales aanvangen. (lees hier meer)

De vorige ontmoeting op Jan Breydel eindigde op 3-1:

Cercle met vertrouwen de dubbele finale in? Een gratis bonus van 80 euro aan 200% kan meteen 184 euro worden voor een thuiszege en 224 euro voor een uitzege!

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Westerlo \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.