Eerlijke ontboezeming van Nainggolan: "Misschien moet ik proberen op een beter blaadje te staan bij de bondscoach"

27 februari 2018 19:20

Mag Radja Nainggolan straks mee naar het WK of niet? Het is een thema dat leeft bij de fans van de Rode Duivels. De aanvoerder en sterkhouder van AS Roma ligt niet bepaald in de bovenste schuif bij bondscoach Roberto Martínez en dat lijkt hij zelf ook maar al te goed te beseffen.

In Sport/Voetbalmagazine van deze week, dat vanaf morgen in de winkelrekken ligt, spreekt de 29-jarige middenvelder openhartig over de nationale ploeg en het WK in Rusland: "Het houdt mij wel bezig ja en ik denk dat ik op basis van mijn prestaties wel mijn plaatsje in de WK-selectie verdien. In een 3-4-2-1 zou ik mijzelf opstellen als een van de twee centrale middenvelders, dat is mijn beste positie."


Geen herrieschopper

Maar eerst toch maar die selectie afdwingen: "Erbij zijn in Rusland is het belangrijkste want ik heb het vorige WK in Brazilië al moeten missen. Ik lig bij iedereen goed, vraag maar aan de andere spelers. Ik ben totaal geen herrieschopper en heb ook nooit een probleem gehad met een ploegmaat. Straffer nog: de andere Rode Duivels komen mij zelfs allemaal bezoeken in Rome."

'Il Ninja' steekt de hand desalniettemin toch in eigen boezem: "Misschien moet ik proberen op een beter blaadje te staan bij Roberto Martínez, hoewel ik met hem eigenlijk nooit problemen heb gehad. Ach, soms moet je kunnen aanvaarden dat er bepaalde keuzes worden gemaakt, ook als je het daar niet mee eens bent. Ik zou het wel heel erg vinden als ik dit WK zou missen."

Glenn Bogaert

Serie A \\ AS Roma
 
 
Reacties.