Van Genk naar de Europese top: Milinkovic-Savic kan zomaar de de op-één-na-duurste speler ter wereld worden

27 februari 2018 23:05

U kent 'm ongetwijfeld nog, Sergej Milinkovic-Savic. De Servische middenvelder maakte een jaar het mooie weer in Genk alvorens te vertrekken naar Lazio. Daar heeft hij zich ontpopt tot een van de beste middenvelders in de competitie.

De transfergeruchten omtrent Sergej Milinkovic-Savic hebben nog niet opgehouden. Elke keer als hij een bal binnenpegelt voor Lazio (11), of nog maar eens een goddelijke assist uitdeelt (6), schiet zijn marktwaarde weer een beetje meer de hoogte in.

Zo hoog zelfs, dat een niet nader genoemde Europese topclub volgens Sky Sports Italia een bod van 200 miljoen euro voorbereidt op Milinkovic-Savic. Meer bepaald 180 miljoen euro plus nog 20 miljoen aan bonussen. 

Sportief directeur Igli Tare bekende onlangs nog dat aanbiedingen van 70 miljoen euro deze zomer nog resoluut zijn afgekeurd en dat hij één van de beste middenvelder ter wereld kan worden. 

Genk? Geen 100, maar 9

Als het tot zo'n monsterverkoop komt, zal ex-club Racing Genk daar nog welgeteld 9 miljoen euro voor vangen. Dat was aanvankelijk 50% van het doorverkoopbedrag, maar Lazio had die deal kort na zijn overgang al afgekocht. Geen 100 miljoen euro voor Genk dus.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Lazio
 
 
Reacties.