Belgian Red Flames beginnen met valse noot aan Cyprus Cup

28 februari 2018 13:53

De Belgian Red Flames zijn begonnen aan hun avontuur op de Cyprus Cup met een pijnlijke nederlaag tegen Tsjechië. Snel in de wedstrijd kwamen ze op achterstand en ondanks een betere tweede helft konden ze het niet meer rechtzetten.

De Red Flames begonnen aan hun avontuur op de Cyprus Cup tegen organiserend land Tsjechië, misschien wel de meest haalbare kaart in hun groep A. Een driepunter om mee te beginnen leek dan ook het devies.

Onder meer Missipo en Wijnants kregen een kans van Ives Serneels op het middenveld, met Philtjens en Van Den Abbeele op de backposities tegen de Tsjechen. Na een kwartier kwamen de Belgen echter al op achterstand via de jonge Katerina Svitkova van Slavia Praag.

Vrije trappen

Nog voor het halfuur maakte Tereza Kozarova er 0-2 van, na een goed aangesneden vrije trap van de Tsjechen klom zij het hoogst. Het was meteen ook de ruststand, want buiten afstandschotjes van Onzia en Philtjens waren de Flames niet echt een bedreiging geweest voor de Tsjechische doelvrouw.

Ives Serneels wisselde zowel bij de rust als halfweg de tweede helft een en ander, door de inbreng van Tine De Caigny werd het meteen 1-2. Zij scoorde met het hoofd na een vergelijkbare vrije trap van De Neve. De Flames gingen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.