Courtois trekt coach in twijfel na zoveelste kostelijke wissel van Hazard

28 februari 2018 14:15

Opvallend moment tijdens Manchester United-Chelsea: het staat 1-1 en net wanneer er aanvallende impulsen nodig zijn, haalt Antonio Conte zijn sterspeler Eden Hazard naar de kant. Chelsea zou de match nog met 2-1 verliezen en dat is de coach niet in dank afgenomen.

Zelfs Thibaut Courtois trekt de keuze in twijfel, ook al omdat het niet de eerste keer was. "Ik heb geen verklaring voor de wissel van Hazard", zegt de doelman aan Play Sports. "Ik had het niet verwacht, maar dat is de keuze van de coach. Die zal hij zelf moeten uitleggen, want ik kan ook niet in zijn hoofd kijken."

"Spelers zoals Eden moeten in principe altijd negentig minuten op het veld staan. In de aanval kan hij altijd iets extra brengen. We hadden die match nooit mogen verliezen", zei hij nog.

(lees onder de foto verder) 

Op de persconferentie na de match verklaarde Conte zelf dat het een puur tactische beslissing was. "We moeten een hele match op hetzelfde niveau presteren. Iedereen moet werken en ik merkte dat Eden aan het einde van zijn krachten zat."

Hoe dan ook kan hij op weinig begrip rekenen. Bij zijn doelman, analisten, supporters,... Als je dan ook ziet hoe vaak Hazard naar de kant wordt gehaald op cruciale momenten: 

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United \\ Chelsea
 
 
Reacties.