Belgische club met buitenlandse investeerder is zeker: "Wij hebben de beste keuze gemaakt van iedereen"

01 maart 2018 22:19

In België is het de laatste jaren een trend geworden om buitenlandse investeerders te zoeken. Cercle Brugge was één van de eersten. Zij gingen met AS Monaco in zee. Een keuze die ze zich niet beklaagd hebben.

Cercle heeft geprofiteerd van de spelers, het geld en de knowhow die Monaco meebracht. "Ik kan niet anders zeggen dan dat de manier waarop ze met ons omgaan enorm meevalt. Telkens vicevoorzitter van AS Monaco en gedelegeerd bestuurder van Cercle Vadim Vasiljev naar Brugge komt, draagt hij een speldje van Cercle. Het is een detail, maar het typeert het respect voor ons", zegt voorzitter Frans Schotte in Sport/Voetbalmagazine.

Schotte legt ook uit hoe die samenwerking precies functioneert. "Vanaf het begin is er veel vertrouwen en een grote wederzijdse openheid. Als ik alle geldtransfers van buitenlandse investeerders van de laatste jaren in het Belgisch voetbal bekijk, dan denk ik dat wij met AS Monaco de beste keuze maakten."

"Bij ons is er een duidelijke structurele bedoeling van de investeerder: aan talenten uit de eigen academie en talenten die wereldwijd ontdekt worden een plaats bieden om te kunnen groeien. Ook in Leuven is er een duidelijk, vergelijkbaar belang bij de investering. Maar bij veel anderen zie ik dat niet."

1e klasse B \\ Ligue 1 \\ Cercle Brugge \\ Monaco \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.