"Hij is een openbaring" - Twee Belgen spelen minder bij Antwerp, dat (net dan?) in het sukkelstraatje komt

02 maart 2018 10:20

Antwerp pakte in 2018 amper 4 op 21 en kon in die zeven wedstrijden niet winnen. Daarmee lijkt play-off 1 plots weer bijzonder moeilijk te behalen. Het valt misschien wel samen met het minder gebruiken van twee absolute vechters.

“Antwerp doet het op de methode van groot en sterk. Ze hebben er twee Belgen lopen die het goed doen: Alexander Corryn en Geoffry Hairemans”, aldus ex-Rode Duivel Stéphane Demol begin dit jaar nog in Sport/Voetbalmagazine.

“Zeker Hairemans is een openbaring wat mij betreft. Of hij nog een stap hoger zou kunnen? Dat weet ik niet, wat is een stap hoger in België. Is de top-3 zoveel beter dan Antwerp? Hairemans moest zich aanpassen aan het fysieke spel, maar loopt nu wellicht het dubbele van vier, vijf maanden geleden.”

Toch is het opvallend dat Bölöni de voorbij weken wat minder kiest voor de twee jonge Belgen. Hairemans werd voor Nieuwjaar nooit op de bank gehouden – behalve na een gele schorsing. Na Nieuwjaar zat hij al twee keer op de bank en viel hij ook twee keer in.

Corryn viel al drie keer naast de basisploeg dat hij zelfs niet mocht invallen en was ook een wedstrijd geschorst na een rode kaart op Charleroi, waardoor ook hij heel wat minuten miste in 2018. Opmerkelijk dat The Great Old het net dan minder doet.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.