Verrassing bij de 'High potentials' van de Flames: "Heeft me wel doen openbloeien"

02 maart 2018 21:19

Bij de jeugd en de High Potentials van de Red Flames zit er af en toe al eens een verrassing. Eentje daarvan is Debbie Decoene, aanvalster bij eerstenationaler Merkem.

Decoene speelde bij diverse jeugdlichtingen van de Red Flames, maar dan werd het even stil rondom haar. In eerste nationale scoorde de aanvalster van Merkem nochtans aan de lopende band.

"Een paar maanden geleden kwam bondscoach Ives Serneels dan een keertje kijken naar een wedstrijd van ons en blijkbaar was hij toch wel een beetje onder de indruk. Daarna mocht ik een keertje komen meetrainen bij de Red Flames en de High Potentials."

Ontdekking

Decoene is een meisje uit de Westhoek en moet werk en voetbal combineren: "Op termijn wil ik wel zo snel mogelijk in de Super League spelen en ambitie te tonen om ook nog veel bij te leren bij de nationale ploeg. Makkelijk zal het niet worden natuurlijk."

"Ik wil er het maximale uithalen, op een bepaalde manier heeft deze selectie me wel wat doen openbloeien. Het is een ontdekkingstocht, het doet me stilstaan bij het feit dat ik er veel zal voor moeten doen, maar ik wil er wel vol voor gaan."

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Famkes Westhoek Diksmuide Merkem
 
 
Reacties.